Varoitus e-laskuna saapuvista aiheettomista laskuista

Eräät hakemistopalvelut ovat alkaneet lähettämään aiheettomat laskunsa suoraan yrittäjän e-laskujärjestelmään ilman, että asiasta olisi sovittu millään tavalla yrittäjän itsensä kanssa. Verkkolaskuosoitteistohan on julkinen, mikä on nyt saanut tietyt harmaan alueen toimijat hyödyntämään tietokantaa omiin tarkoitusperiinsä.

Asiakkaamme ovat kertoneet, että aiheeton lasku on lähes mennyt maksuun asti, kun yrittäjä ei ole huomannut tarkistaa suoraan verkkopankkiin saamansa e-laskun suorituksen alaisuutta. Jos lasku epähuomiossa maksetaan, on sen kiistäminen ja aiheettoman maksun takaisin vaatiminen lähestulkoon mahdotonta, sillä maksettu lasku katsotaan sellaisenaan hyväksytyksi. Kehotamme siis yrittäjiä tarkkuuteen myös e-laskuja maksaessa.

Myös Lex Perintä Oy jatkaa edelleen aiheettomien perintäkirjeiden lähettämistä, vaikkakin määrät ovat huomattavasti vähentyneet. Asiakkaamme voivat toimittaa jatkossakin kaikki Lex Perinnän maksuvaatimukset meille käsittelyyn. Laskut voi toimittaa meille postitse, sähköpostitse tai SVVK App -sovelluksemme kautta.

Kaikissa hakemistoasioissa voitte olla yhteydessä asiakaspalveluumme tai jättää edustajallemme soittopyynnön vaikkapa oheisen yhteydenottolomakkeen tai chat-toiminnon kautta. Edustajamme ottavat yhteyttä aina Verkkoviestintäkonsultit Oy:n Yrityssuoja- tai Suomen Verkkoviestintäkeskus -palveluista.


Vieritä ylös