Postiosoitteemme muuttuu 6.3.2019
(04.03.2019)

Osoitteemme on 6.3.2019 alkaen:

SVVK Suomen Verkkoviestintäkeskus
Ahlmanintie 56
33800 Tampere

Muuttopäivänä emme ole tavoitettavissa puhelimitse, mutta voitte jättää meille vastaajaviestin tai lähettää sähköpostia. Vastaamme kaikkiin viesteihin mahdollisimman pian.


Valheellisia yhteydenottoja tehty palvelumme nimissä, kehotamme asiakkaitamme varovaisuuteen
(22.02.2019)

Muutama kilpaileva taho on viimeaikoina lähestynyt asiakkaitamme tarjoten meidän palveluitamme vastaavia palveluita. Tietoomme on tullut, että kyseisten tahojen asiakashankinnan keskeisessä osassa on valheellisen tiedon levittäminen SVVK:n toiminnasta, ja tahdommekin osaltamme kehottaa asiakkaitamme varovaisuuteen. Osa tahoista toimii nimillä, jotka viittaavat mm. verkkoturvallisuuteen tai tietohallintaan, ja joiden tarkoituksena on erehdyttää yrittäjä luulemaan yhteydenoton tulevan meiltä.

Jos olette saaneet yhteydenottoja tai laskuja tahoilta, jotka sopivat tähän kuvaukseen, ottakaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Mikäli koette tulleenne harhaanjohdetuksi, voitte myös tehdä tutkintapyynnön asiasta.

Haluamme muistuttaa, että SVVK:n palveluista toimitetaan aina asianmukainen, kirjallinen tilausvahvistus sopimusehtoineen sen mukaisesti, mitä olette edustajamme kanssa sopineet. Kehotamme erityiseen varovaisuuteen tapauksissa, joissa jokin taho laskuttaa Teitä ilman asianmukaisen tilausvahvistuksen ja sopimusehtojen toimittamista.


Huijauskirjeiden lähettäjä EBN tarjoaa nyt ”sovintomaksua”
(14.02.2019)

Monille yrittäjille tuttu huijauskirjeiden ja valelaskujen lähettäjä EBN European Business Number on keksinyt uuden huijaustavan: se tarjoaa 890 euron sovintomaksua.

European Business Numberin huijauskirjeitä ja valelaskuja on tullut parin viime vuoden aikana runsaasti suomalaisille yrittäjille.

EBN:n kertoo keräävänsä tietoja eurooppalaiseen yritysrekisteriin. Harhaanjohtavassa lomakkeessa annetaan ymmärtää, että yrityksen tietojen päivittäminen on ilmaista.

Lomakkeen alareunan pienessä, vaikealukuisessa tekstissä kerrotaankin, että kyse on kolmen vuoden sopimuksesta ja hinta on 890€/vuosi.

Sopimus jatkuu automaattisesti vuosittain, jollei asiakas irtisano sitä viimeistään kolme kuukautta ennen vuosijakson päättymistä.

Uusi sovitteluhuijaus

Suomen Yrittäjien lakineuvontaan yhteyttä ottanut yrittäjä kertoo saaneensa soiton englantia puhuvalta henkilöltä, joka kertoi olevansa ulkopuolinen sovittelija.

Soittaja sanoi sovittelevansa asiaa EBN:n puolesta niiden kanssa, jotka ”ovat jättäneet laskunsa maksamatta”.

”Tarjous” oli, että jos yrittäjä maksaa yhden vuoden maksun, EBN luopuu kolmen vuoden vaatimuksistaan.

Pääkaupunkiseudulla toimiva yrittäjä vaati saada tarjouksen kirjallisesti ja saikin sähköpostin. Portugalin Lissabonin kotipaikakseen ilmoittavasta yrityksestä tuli meili, jossa annettiin tilinumero 890 euron maksamista varten.

Lue koko uutinen (yrittäjät.fi)

Citlom lähettää edelleen kyseenalaisia laskuja
(10.01.2019)

Citlom-niminen taho on aktivoitunut alkuvuodesta 2019 ja toimittanut asiakkaillemme laskuja, joissa laskun kerrotaan olevan ”lasku vuodelta 2016” ja laskun selitteenä Markkinointisuojaus. Taho on uhannut asiakkaitamme käräjäoikeudella, mikäli he eivät maksa laskua ja yrittänyt näin painostamalla saada yrittäjiä maksamaan todennäköisesti täysin aiheettoman laskun.

Asiakkaidemme meille toimittamista Citlomin laskuista ei ilmene laskuttavan tahon y-tunnusta (laskuun merkittyä y-tunnusta ei ole olemassa), joten meillä ei ole varmuutta siitä, mikä on todellinen taho laskujen takana. Voimassaoleva y-tunnus on kuitenkin pakollinen laskumerkintä. Tämän hetkisten tietojen mukaan kehotamme olemaan maksamatta Citlomin laskuja ennen kuin he toimittavat todisteen kaupan synnystä ja asianmukaisen laskun, josta ilmenevät kaikki lain vaatimat merkinnät.

Olemme uutisoineet Citlomin aiheettomasta laskutuksesta aiemminkin vuosina 2016 ja 2017. Tuolloin asiakkaamme ovat kertoneet yrityksen edustajan soittaneen heille ja kertoneen meneillään olevasta puhelinmarkkinointikiellosta. Yrityksen edustaja on puhelussa sanonut, että kiellosta olisi sovittu vuotta aiemmin puhelimitse, mutta yksikään asiakkaistamme ei muista koskaan aiemmin kuulleensakaan yrityksestä. Puhelua on seurannut lasku sopimuksen irtisanomiskuluista, joiden summa on ollut 150 – 500 euroa. Sopimuksen irtisanomisesta syntyvien kulujen laskuttaminen asiakkaalta on jo sinänsä lain vastaista.

Suosittelemme aina varmistumaan laskun aiheellisuudesta sekä oikeellisuudesta ennen maksamista. Kehotamme myös varovaisuuteen aina, kun saatte tilatusta palvelusta vain laskun ilman asianmukaista tilausvahvistusta.


Vieritä ylös